WERKWIJZE

Confiserie; een echte Ambacht!

Confiserie heeft een lange traditie, de allereerste snoepjes ontstonden zelfs in de 16e eeuw, meer bepaald in 1510 in het Graafschap Vlaanderen. Het werd toen suikerwerk genoemd. Om dit te maken smolt men (riet)suiker en voegde er dan bepaalde smaken aan toe. Suikerwerk was in het begin vooral populair bij de hogere kringen… Zo lieten verscheidene Duitse keizers suikerwerken naar hun hof brengen vanuit de Zuidelijke Nederlanden en werden er zelfs kleine suikerbeeldjes gemaakt bij belangrijke gebeurtenissen.

Het bereidingsprincipe is tegenwoordig eigenlijk niet anders. Eljo heeft een zeer divers productieproces waar aan de hand van authentieke recepten alle soorten confiserie gemaakt worden. Wij werken net als vroeger zoveel mogelijk met echt fruit en ambachtelijke ingrediënten. En als er smaak-, en kleurstoffen worden toegevoegd om de juiste smaak of kleur te bereiken, dan zijn deze 100% natuurlijk. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Eljo. Daarom werken wij strikt conform een kwaliteitsborgingsysteem dat gebaseerd is op de HACCP-principes, te weten FSSC-22000. U kunt dus rekenen op een constant kwaliteitsproduct dat voldoet aan alle HACCP-richtlijnen, de intern opgelegde kwaliteitseisen en de wetgeving op het gebied van voedingsmiddelen.

Veel snoepgoed zoals dat momenteel verkrijgbaar is in de supermarkt of tankstation (drop, colaflesjes ed ) zijn gemaakt op basis van gelatine en zijn daardoor iets “taaier”. Eljo werkt met pectine als bindmiddel en is daardoor 100% plantaardig en ook zachter van bite. Om confiserie te maken zijn er veel verschillende recepten. Het hangt af van in welke vorm, grootte en stevigheid men de lekkernij wil maken. Suikerwerk wordt gemaakt met witte suiker en water. Hoe minder water er gebruikt wordt hoe harder het resultaat. Door toevoeging van bijvoorbeeld banketbakkersroom wordt het product juist weer zachter.

Wij willen u altijd verrassen met originele en exclusieve zoetwaren en zijn daarom ambitieus in het ontwikkelen van nieuwe concepten. Om ‘koploper’ met unieke confiserie collecties te kunnen blijven, vinden elk jaar aanpassingen en investeringen plaats.

Keurmerk

Keurmerk

Suikerwerken

Suikerwerken